Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per optimitzar i adaptar-se a la vostra navegació i preferències, entre altres tasques. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra Política de privadesa.

D'acord Més informació
n° visites: 76556   |    |  Avís legal


Utilitzeu aquest formulari per sol·licitar informació i contactar amb nosaltres:

Nom *

Empresa *
Correu-e *
Telèfon *
Consulta *
*
*Camps Obligatoris
 


L'ESCOLA


El 8 de novembre del 1952 Mª Mercedes Ribera introdueix a Girona la Dansa Clàssica fundant la 1a escola de dansa a la Ciutat, antigament situada en plena Rambla de Girona, a les peixateries velles i que actualment es troba al carrer Dr. Ametller, darrera el parc del Migdia.
Els cursos que ofereix l'escola de Dansa M.Mercedes Ribera estan adaptats als programes formatius de l'Istitut del Teatre i de la britànica Royal Academy od Dance. També ofereix classes complementàries de perfeccionament: estiraments, flexibilitat, fisiotècnica, entre d'altres.
Mercedes Ribera ha format bona part de les professores de dansa que actualment estan en actiu a les comarques gironines, amb el gran mètode heretat de la seva gran mestra: la russa Marina Noreg.
��Version:0.9 StartHtml: 105 EndHtml: 1628 StartFragment: 334 EndFragment: 1596 El 8 de novembre del 1952, Mercedes Ribera va inaugurar en plena Rambla de Girona, just a sobre de l'actual bar L'Arcada, la primera escola de dansa clàssica de les comarques gironines. Mig segle després l'escola, actualment situada al carrer Dr. Ametller, darrere el parc del Migdia, ha començat un nou curs adaptat als programes formatius de l'Institut del Teatre i de la britànica Royal Academy of Dancing. Mercedes Ribera, que continua dirigint l'escola als 88 anys, ha format bona part de les professores de dansa actualment en actiu a les comarques gironines, amb el mètode heretat de la seva gran mestra: la russa Marina Noreg


�Mª MERCEDES RIBERA


Mercedes Ribera volia ser una ballarina professional, però no va néixer en el millor moment. "El meu pare no em va deixar fer carrera amb una companyia. Jo ja tenia un contracte signat amb l'Òpera de París, però ell no va voler que hi anés. Eren altres temps i no era ben vist que una noia jove voltés sola pel món."
La seva gran mestra va ser Marina Noreg, una ballarina russa resident a Barcelona que havia ballat amb el Bolshoi i li va ensenyar la bona tècnica russa. "Em va ensenyar tot el que jo sé", recorda Ribera, que va voler batejar amb el nom de Marina Noreg l'estudi principal de la seva escola. La seva relació amb Rússia no acabaria aquí: el 1966 hi va anar amb un passaport especial a fer classes a Leningrad, l'actual Sant Petersburg. Però tornem enrere: per circumstàncies de la vida, la jove Mercedes va arribar a Girona, on una sèrie de senyores de la bona societat local li van demanar que donés classes de dansa a les seves filles. Així va obrir la seva primera escola a la Rambla, on abans havia estat l'estudi del pintor Orihuel. El gener del 1953, quan només feia un parell de mesos que l'escola estava oberta, les seves alumnes ja van ballar al Teatre Municipal en un festival benèfic. Després, els festivals de final de curs al Municipal es van convertir en una tradició, que s'ha mantingut fins a l'actualitat. En els programes de mà s'hi reprodueix un quadre que li va regalar el pintor Tapiola, fent les funcions de logotip de l'escola, que en aquells primers moments combinava la dansa clàssica i l'espanyola en el seu programa docent. Més endavant, Mercedes Ribera va obrir una escola a Barcelona, i una alumna avantatjada, Núria Vives, va assumir bona part de les classes a Girona. Actualment Sandra Armengol, també antiga alumna seva, és la principal responsable de l'activitat docent. Mercedes Ribera també va ser fundadora i presidenta de l'Associació de Professors de Dansa de Girona i Província. També és autora de diverses coreografies i en té algunes registrades. Fins i tot, li va donar el llibret d'una de les seves coreografies a la gran ballarina cubana Alicia Alonso per veure si la volia representar.
"La clau per ballar-ho tot, fins i tot funky, és la dansa clàssica, de la mateixa manera que, sense tenir el batxillerat, no es pot accedir a la universitat", diu Ribera. Ella, que ha preparat "moltes nenes" per anar a l'Institut del Teatre, té entre les seves antigues alumnes l'actriu Marta Ribera, i tot i que generalment no hi ha gaires nens en aquest món típicament femení, de l'escola gironina ha sortit també un ballarí professional, Carles Carreras, que hi va tenir com a professora la seva pròpia germana.


Xavier Castillón
El Punt Diari, dilluns 22 de setembre de 2003

 

 


L'ESCOLA DE DANSA M. MERCEDES RIBERA ÉS:


Escola autoritzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
Escola membre de la Royal Academy of Dance
Centre oficial d’exàmens
Membre de la Federació Catalana de professors de Dansa.